Professioneel materiaal en werkwijzeIk vind het belangrijk om professioneel en respectvol met mijn modellen om te gaan. Zowel voor als tijdens een fotoshoot. Alles gaat in goed overleg en afspraken worden van te voren vastgelegd. Als fotograaf stel ik je op je gemak en praat continu met je over hoe je het doet en wat ik graag wil zien. Zo krijg je een ontspannen sfeer en heb je na verloop van tijd nog amper door dat je voor de camera staat. Naast een professionele houding beschik ik uiteraard ook over professionele apparatuur. Ik fotografeer met een Nikon D800 full frame camera en beschik over professionele lenzen. Dit garandeert foto’s van de aller hoogste kwaliteit. Daarnaast beschik ik ook over diverse Nikon flitsers om jou perfect uit te lichten.
Fotobewerking

Naast het fotograferen zelf hou ik mij ook bezig met fotobewerking zelf. Ondanks dat er standaard vaak al hele mooie foto’s uit de camera komen, kan je middels bewerking een foto toch een “finishing-touch” geven. De bewerking is er dan ook alleen op gericht om de sfeer op een foto zo goed mogelijk uit te laten komen en eventuele kleine oneffenheden weg te werken. Echte veranderingen (slanker maken, grotere borsten, etc.) aan een model zal ik dan ook nooit doen. Iedereen heeft plus- en minpunten. Het is dan ook de kunst om tijdens de shoot jou als model zo gunstig en mooi mogelijk vast te leggen. Zo krijg je altijd mooie, maar wel natuurlijke foto’s van jezelf. 
Kennismaking

De eerste keer dat we gaan samenwerken vind ik het erg fijn om even rustig met elkaar kennis te maken. Het is altijd een beetje eng en vreemd de eerste keer om te moeten poseren voor een vreemde fotograaf. Zeker als je dit nog nooit eerder hebt gedaan! Ik maak daarom graag ruim de tijd vrij om eerst even kennis met elkaar te maken en de ideeën nogmaals met elkaar door te spreken.
Fotoshoot zelf

Als we kennis met elkaar hebben gemaakt en alle ideeën hebben doorgesproken, dan is het natuurlijk tijd om echt aan het werk te gaan. We zullen op één of meerdere locaties een serie van foto’s maken conform de afgesproken categorieën. Neem vooral verschillende outfits mee om een leuke variatie te krijgen in de foto’s. Na afloop van de fotoshoot zullen deze foto’s door mij worden nabewerkt voor een zo mooi mogelijk resultaat. Na ongeveer 2 tot 3 weken zullen de foto’s klaar zijn. Vervolgens zal ik je een link per e-mail opsturen waar je met één klik de foto’s kunt downloaden. Ze zijn dus niet zichtbaar voor anderen.
Locatie fotoshoot

Ik beschik als fotograaf niet over een eigen fotostudio en werk daarom altijd op locatie. Als ik een (groeps)portretshoot doe zoek ik in overleg met jou een leuke locatie uit om de fotoshoot te doen. Den Helder biedt vele leuke locaties waarvan je er een aantal terug ziet in mijn portfolio. Heb je zelf een locatie waar je graag foto’s wilt laten maken, vermeld dit dan op het aanvraagformulier onder ‘eigen ideeën’. Een fotoshoot buiten Den Helder is ook bespreekbaar. Uiteraard worden er dan wel aanvullend reiskosten gerekend.
Auteursrecht

De foto’s mogen enkel door jou gebruikt worden voor eigen portfolio, persoonlijke website of privé gebruik. Voor ieder commercieel gebruik van de foto’s is toestemming nodig. Het (laten) publiceren in gedrukte media of insturen voor fotowedstrijden is tevens niet toegestaan. De foto’s vallen onder het auteursrecht en zijn eigendom van de fotograaf. Het is op geen enkele wijze toegestaan om iets aan de foto’s te veranderen of ze te bewerken. De foto’s worden standaard geleverd met een klein logo. Lees ook de algemene voorwaarden die van toepassing zijn bij een fotoshoot.